maanantai 31. toukokuuta 2010

Kukkia penkkiin.



Eilen tuli laitettua kukkapenkkiin naapurilta saatuja monivuotisia kukkia, paria eri lajia noita oli mutta nimimuistini on tässä kohtaa vähän heikko ja sen vuoksi lajit ovat nyt pikkuisen kadoksissa. Laitoin monivuotisten lisäksi paria kesäkukkaakin siihen että saan hetimiten väriäkin näkyviin. Eräs rouva naapuritalosta kävi vierailulla ja hän sanoa että hänellä olisi mökilloä paljon monivuotisia kukkia joita voisi tuoda ja minulle ne kyllä kelpaa jotan lisää kukkia on tulossa.




Vaimo otti taas kovan urakan itselleen ja "kynti" tai siis repi noin parinkymmenen neliön alalta ruohot pois, sanoi jossakin vaiheessa että rupesi tuo työasento käymään selän päälle, mistähän mahtaa johtua.... ;)



Nyt on marjapensailla huomattavasti avarampi paikka kasvaa ja lisäksi ne ovat enemmän edukseen tuon vaimon ruohonleikkurina toimimisen takia, noita ruohoja varmaan saa kesän aikana useaan kertaan tuosta maasta irrotella, mutta aikomuksena olisi että ne siinä saa kasvaa että osa alueesta pysyisi vihreänä. Minulla kyllä kävi mielessä että mitähän jos tuohon heittelisi vaikka apilansiemeniä niin mitenhän mahtaisi kasvaa?. Voisi olla mukavan näköinen jos tuossa olisi hieman kukkaakin....



Minä otin työn alle harsojen korotuksen, kun alkaa olemaan jo esim. herneet ja salaatti sen verran korkeana että tarvitsevat tilaa kasvaa, hain pajukosta muutamia oksia ja sain tehtyä "tunnelin" kasveille.




Minä rakentelin myös pellon toiseen päähän "aidan" ja tarkoitus tuolla aidalla on vain se että kukaa ei kävelisi noitten marjapensaiden päälle, vaikka ne nyt sieltä kyllä erottuu, lisäksi tuosta aidasta olisi tarkoitus tehdä risuaita eli risuja pitäisi laitella tuohon eteen, olen jossakin joskus nähnyt semmoisia risuaitoja ja ne ovat mielestäni kivan näköisiä ja siitä se idea sitten lähti.
Lisäksi aloitin parin "ojan" täyttämisen, ojat ovat syntyneet siitä kun traktori pellolla oli ajanut ja nihin kertyy ikävästi vettä ja en niitä oikein saa ohjattua mihinkää joten päädyn siihen että ne täytetään, osaksi käytin noita ruohoja mitä vaimo maasta repi mutta monta, monta ämpäriä multaakin niihin upposi.




Eilen oli taas semmoinen mukava päivä että välillä satoi ja välillä paistoi, ja kai se olisi pitänyt tuonne metsään mennä jos sieltä olisi se padallinen kultaa löytynyt mutta jätin nyt menemättä.

Tällä viikolla pitäis aloittaa noiden rikkaruohojen kitkeminen ja voi olla että yksi kukka penkki tulee myös rakennettua, ja myös ojien täyttämistä pitäisi jatkaa mutta varmaankin otan kottikärryt jotta saan kuljetettua enemmän tuota multaa kerralla, ämpärin kanssa meinaan saa kulkea useamman kerran ennenkuin ojat on täynnä...

TIMPPA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti